Hoe het begon

Het verhaal van Paula is een indrukwekkend voorbeeld van veerkracht te midden van de harde realiteit van borstkanker op haar veertigste in 2016. Ondanks deze moeilijke periode kijkt Paula niet negatief terug, dankzij betekenisvolle ervaringen tijdens vrijwilligersprojecten tijdens haar chemotherapie.

Paula ontdekte de helende kracht van vrijwilligerswerk tijdens haar behandelingen. Bij De Buurtcamping in Amsterdam Noord kwam ze niet alleen haar belofte na, maar ontmoette ze ook nieuwe mensen. Het ritueel van ergens op tijd moeten zijn, verplichtingen vervullen en verbindingen aangaan gaf Paula richting, structuur en vreugde in haar dagelijks leven.

Het vrijwilligerswerk, zonder financiële druk, gaf Paula de gemoedsrust haar inzet aan te passen aan haar behoeften. Ze kon minder doen zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Deze flexibiliteit en verminderde tijdsdruk lieten Paula beter presteren en meer voldoening halen uit haar inspanningen.

Het besef dat ze slechts enkele uren per week aan vrijwilligerswerk besteedde, gaf Paula ruimte om voldoende te rusten en te voorkomen dat het te zwaar werd. Hierdoor kreeg haar leven niet alleen betekenis maar ook toegevoegde waarde. Paula’s verhaal illustreert hoe vrijwilligerswerk een bron kan zijn van kracht, vreugde en betekenis, zelfs te midden van persoonlijke uitdagingen.

Onze missie

Missie: toegevoegde waarde

Onze missie bij Stichting toegevoegde waarde is het empoweren van individuen met een ongeneeslijke kankerdiagnose en een IVA-uitkering, zodat zij volwaardig kunnen participeren in de maatschappij. Wij streven naar een inclusieve samenleving waarin deze groep niet alleen erkenning en begrip ontvangt, maar ook de mogelijkheid krijgt om op hun eigen niveau bij te dragen aan werk of vrijwilligerswerk.

Onze Pijlers:

  1. Maatschappelijke Bewustwording:
    • Lezingen, trainingen en advies aan werkgevers om bewustzijn te vergroten over de uitdagingen en mogelijkheden van mensen met een IVA-uitkering.
    • Intensieve begeleiding van leidinggevenden in het effectief samenwerken met mensen uit de IVA.
    • Inzet van media/PR om de problematiek bekend te maken en begrip te creëren.
  1. Lobby:
    • Streven naar een verschuiving van wantrouwen naar vertrouwen in de samenwerking tussen werkgevers en mensen met een IVA-uitkering.
    • Zekerheid bieden aan mensen in deze situatie, zodat zij vol vertrouwen kunnen blijven deelnemen aan de samenleving.
    • Pleiten voor een levenslang terugkeerrecht in de IVA bij terugval.
  1. Begeleiding van Cliënten:
    • Gebruikmaken van bestaande trajecten binnen het UWV om cliënten met uitgezaaide kanker naar passende werk- of vrijwilligersmogelijkheden te begeleiden.
    • Ons doel is niet om te concurreren met re-integratiebureaus, maar om verandering te leiden en te inspireren. We putten lessen uit onze lopende trajecten en bieden cliënten het vertrouwen dat ze nodig hebben om vooruitgang te boeken.

Bij Stichting toegevoegde waarde geloven we in de kracht van samenwerking, bewustwording en vertrouwen om een positieve verandering teweeg te brengen voor mensen met een ongeneeslijke kankerdiagnose.

Ons team

De mensen achter toegevoegde waarde 

Paula Terpstra

Directeur, initiatiefnemer en kwartiermaker

Simone beekman

Adjunct-directeur, strateeg en aanjager

Sarah Holleman

Webontwikkelaar en adviseur

Donaties en sponsoring

Draag bij aan onze missie en doneer. Wij waarderen zowel financieel steun als kennis.